Skip to main content

 

اپلیکیشن ها علاوه بر مزیت هایی که در تسهیل زندگی و فعالیت های روزمره ما دارند  می توانند به دلایل مختلفی هم برای صاحبان مشاغل و شرکت ها  مهم باشند ، از جمله :

 

 

  • می تواند به صاحبان مشاغل کمک کند تا با صرف هزینه ای کم اپلیکیشن اختصاصی ایجاد کرده و بازاریابی، فروش و ارتباط با مشتریان را بهبود بخشند .
  • مقرون به صرفه تر از سایر نرم افزارها هستند .
  • می تواند دامنه تجارت را گسترش دهد .
  • می تواند بهره وری یک شرکت را افزایش دهد .
  • کارکنان را قادر به انجام وظایف تجاری خارج از دفتر می کند .

 

انواع اپلیکیشن

 

اپلیکیشن ها از نظر نوع پلتفرم و سیستم عامل به انواع مختلفی تقسیم می شوند .

  • اپ مخصوص تلفن همراه
  • اپ مخصوص دسکتاب

 

اپلیکیشن برای دسکتاپ و موبایل

 

تا همین اواخر اپ ها قرار بود فقط در رایانه های رومیزی استفاده شوند ولی با استقبال گسترده از دستگاه های تلفن همراه و اینترنت ، اپلیکیشن برای سیستم عامل های تلفن همراه نیز شروع به اوج گرفتن کرد . در حال حاضر روند توسعه دهندگان این است که دو یا چند نسخه برنامه برای نصب بر روی دسکتاپ ، دستگاه های تلفن همراه ، سیستم عامل های وب و سیستم های جاسازی شده ایجاد کنند.

اپلیکیشن های دسکتاپ کامپیوتر معمولاً دارای بخش ها و ویژگی های زیادی هستند، در حالی که اپ های تلفن همراه دارای نسخه های کوتاه هستند . در حالی که برخی از مردم هنوز به توانایی رایانه های سنتی احتیاج دارند، تلفن های هوشمند و تبلت ها به انتخاب محبوب اکثر کاربران تبدیل شده و توانسته که زمان استفاده مخاطبان از رایانه ها را به حداقل برسانند .

 

انواع اپلیکیشن موبایل

 

اپلیکیشن ها از نظر نوع سیستم عامل دستگاه مورد استفاده انواع متفاوتی دارند . درست مانند رایانه شخصی، دستگاه های تلفن همراه مانند تبلت ها و تلفن های هوشمند نیز دارای سیستم عامل و نرم افزار کاربردی هستند. در حقیقت ، این دستگاه های تلفن همراه از جهات مختلف فقط نسخه های کوچکتر رایانه های شخصی هستند. برنامه تلفن همراه یک نرم افزار کاربردی است که به طور خاص بر روی دستگاه تلفن همراه اجرا می شود.

 

 

این روزها ، اکثر دستگاه های تلفن همراه بر روی یکی از دو سیستم عامل اندروید ( Android) یا iOS کار می کنند. اندروید یک سیستم عامل منبع باز (open source) است که توسط گوگل خریداری و پشتیبانی می شود .  iOS سیستم عامل موبایل اپل است . با توجه به این دو سیستم عامل ، اپلیکیشن خاصی برای هر کدام وجود دارد . در خاورمیانه تعداد استفاده کنندگان از اپلیکیشن های آندروید بیشتر از اپلیکیشن های ios است .

 

 

اپلیکیشن اندروید چیست؟

 

به اپلیکیشن هایی که روی گوشی های با سیستم عامل اندروید قابل اجرا هستند اپلیکیشن اندروید گفته می شود . اپلیکیشن اندروید با بارگیری و نصب فایل APK برنامه (بسته اَپ اندروید) یا بارگیری آنها با استفاده از یک برنامه فروشگاه اپلیکیشن که به کاربران امکان نصب ، به روز رسانی و حذف را می دهد ، دریافت می شود که از محبوبترین این فروشگاه ها می توان به فروشگاه گوگل پلی در سطح جهانی و فروشگاه های بازار و مایکت در سطح ایران اشاره کرد .

 

 

فروشگاه گوگل پلی (Google Play Store) اصلی ترین برنامه کاربردی نصب شده بر روی دستگاه های اندروید است که با الزامات سازگاری گوگل مطابقت دارد و به نرم افزار خدمات تلفن همراه گوگل مجوز می دهد . فروشگاه گوگل پلی به کاربران امکان می دهد برنامه های منتشر شده توسط گوگل و توسعه دهندگان شخص ثالث را بررسی، بارگیری و به روز کنند . من یه مادر بزرگ داشتم خدا بیامرزدش همیشه میگفت گاهی محدودیت ها باعث پیشرفت میشن و راستم میگفت انگار چون در حال حاضر پلی استور برای ایرانی ها مسدود شده و همین باعث شده تا مارکت های ایرانی توسعه پیدا کنند .

شاید باورتون نشه ولی کافه بازار در حال حاضر بزرگترین فروشگاه ایرانی اپلیکیشن های اندرویده که بعد از دیجی کالا باارزش ترین شرکت اینترنتی ایران به حساب میاد . از دیگر فروشگاه های ایرانی اپ های اندروید می توان به پارس هاپ ، کندو ، پلازا ، ایران اپس و اپنیک اشاره کرد .

 

اپلیکیشن iOS چیست؟

 

اینها اپلیکیشن هایی هستند که برای استفاده در دستگاه های آیفون مجهز به iOS اپل توسعه یافته اند . برنامه های آیفون از طریق فروشگاه اپ اپل (Apple App Store) در دسترس هستند و طوری طراحی شده اند که بر روی سیستم عامل تلفن همراه iOS اپل کار کنند و به آیفون و دستگاه های آیپاد و آیپاد تاچ اپل کارایی و قدرت بیشتری می بخشند .

اپل توسعه دهندگان را تشویق می کند تا برنامه های آیفون خود را برای بارگیری از طریق اپ استور اپل برنامه ریزی کنند و این شرکت بسته های نرم افزار اپلیکیشن با نمونه پروژه های کد را برای کمک به توسعه دهندگان در شروع کار منتشر کرده است . برنامه های آیفون در فروشگاه اپ آن می توانند به صورت رایگان بارگیری یا خریداری شوند، در حالی که درآمد آنها بین اپل (۳۰٪) و توسعه دهنده نرم افزار (۷۰٪) تقسیم می شود . پشتیبانی از خریدهای درون برنامه ای در برنامه های آیفون، گزینه درآمد اضافی را به توسعه دهندگان ارائه می دهد .

 

چند اپلیکیشن معروف و پرکاربرد

 

واتساپ

 

واتساپ یکی از پرکاربردترین اپلیکیشن ها در جهان است و امکانات زیادی مثل چت شخصی ، چت گروهی ، تماس تصویری ، تماس صوتی و امکان اشتراک گذاری انواع فایل را در اختیار شما قرار می دهد .

پیام‌ رسان واتساپ به‌طور رسمی در نوامبر ۲۰۰۹ به‌عنوان یک سرویس چت برای کاربران iOS راه اندازی شد . در آگوست ۲۰۱۰ ، واتساپ نسخه‌ی اندرویدی را نیز برای کاربران اندروید منتشر کرد چون گفت گناه دارن و خداییش کاربرای اندرویدی هم رو کره زمین زندگی می کنن .

 

پس از آن، تنها ۴ سال طول کشید تا تعداد کاربران واتساپ به ۲۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه برسد . به‌دلیل محبوبیت فزاینده‌ی پیام‌ رسان واتساپ ، فیسبوک در سال ۲۰۱۴ این اپلیکیشن را به قیمت ۱۹ میلیارد دلار خریداری کرد ، که این میزان ۱۲ برابر بیش‌تر از ارزش واقعی واتساپ در سال گذشته بود . گزارش شده است که امروزه تعداد کاربران واتساپ به بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال ماهانه در سراسر جهان رسیده است و از محبوب‌ترین برنامه‌های پیام‌ رسان موبایلی به حساب می‌آید . 

 

انیستاگرام

 

انیستاگرام نیز یکی از محبوب ترین اپلیکیشن ها در ایران و جهان است که برای اشتراک عکس مناسب ترین ابزار می باشد و همچنین در حال حاضر یکی از اپ های اصلی کسب و کارهای اینترنتی در ایران به حساب می آید .

باورتون میشه که اینستاگرام به عنوان یک رسانه اجتماعی تا دسامبر ۲۰۱۰ در حدود یک میلیون کاربر داشت . کاربران فعال آن در آوریل سال ۲۰۱۲ به بیش از ۱۰۰ میلیون و در دسامبر ۲۰۱۴ به بیش از ۳۰۰ میلیون رسیدند. این روند رشد ادامه پیدا کرد به صورتی که تنها طی مدت دو سال توانست تعداد کاربران خود را از ۳۰۰ میلیون نفر به ۶۰۰ میلیون نفر افزایش دهد.

 

 

طبق آمار تعداد کاربران اینستاگرام از ۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون نفر حدود ۹ ماه به طول انجامید و در عرض شش ماه از ۵۰۰ میلیون نفر به ۶۰۰میلیون نفر افزایش یافت. در ژوئن ۲۰۱۸ تعداد کاربران این شبکه مجازی به بیش از یک میلیارد نفر در جهان رسید. این روال در سال ۲۰۲۱ به حدود یک میلیارد و دویست میلیون و در حال حاضر به یک میلیارد و چهارصد میلیون کاربر در سطح جهان رسیده است.

در اینستاگرام بیشتر افراد مشهور با عنوان سلبریتی (هنرمندان، مدل ها و…) صفحات پر مخاطب دارند و فضای غالب اینستاگرام در دست این افراد است. به عبارتی تأثیرگذارترین ­ها در این شبکه اجتماعی متعلق به همین افراد می ­باشد. موضوعات غالب در این شبکه اجتماعی موضوعات فرهنگی و اجتماعی است. درآمد اصلی صاحبان صفحات در اینستاگرام در وهله اول تبلیغات و در سطح دوم خرید و فروش صفحات پر دنبال کننده  (با دنبال کننده بالا) است.

با این توضیحات بدون تردید متوجه شدید که دنیا دست کیه و چقدر وجود یک اپلیکیشن برای کسب و کارها و همچنین برای پول درآوردن و جا نموندن از قافله مهم و حیاتیه . پس سفارش و طراحی اپلیکیشن رو جدی بگیرید و یادتون نره بیماری مثل کرونا چطور تونست کسب و کارها رو نابود کنه .

 

 

سروش

عاشق تیم ورک / فیلم و سینما / گرافیک

Leave a Reply